Natuurlijk heel leuk

Werk in uitvoering


Natuurlijk heel leuk heeft sinds haar oprichting workshops, groene schoolpleinen, natuurtuinen, educatieve programma’s en dagbestedingsprogramma’s gerealiseerd. Tientallen deelnemers aan activiteiten hebben nieuwe ervaringen en herinneringen opgebouwd in en met de natuur.

De looptijd van de projecten van Natuurlijk heel leuk is verschillend per project. Onze insteek is wel steeds gericht op borging voor de langere termijn. Na de looptijd moeten de resultaten ingebed kunnen worden binnen een structurele organisatie zodat kennis en ervaring niet verloren gaan.


Het Wijkse voedselbos 

 Op een 1,5 hectare groot perceel aan de oevers van de Kromme Rijn leggen we een gevarieerd voedselbos aan met oog voor de historische grond waarop we mogen voortbouwen. Zo komt er een eetbare tuin met planten en kruiden uit de tijd van Romeinen en Vikingen, krijgen inheemse planten de ruimte langs de rivier en bieden we andere soorten een 7-lagen structuur waarin iedere plant tot zijn recht kan komen.


Natuurlijke speelplekken

In de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede creëren we meerdere natuurlijke speelplekken waar kinderen weer kind kunnen zijn. Door simpele toevoeging van meer (eetbaar) groen en natuurlijke materialen zoals zand, water, takken, boomstammen en stenen worden bestaande speeltuinen weer spannend. Ook tussen deze speelplekken maken we steppingstones van speelse, spannende en eetbare elementen. Zo wordt het voor jong en oud interessanter en vooral leuker om meer naar buiten te gaan. 
Kijk voor meer informatie op:


Groen doet Goed in Wijk bij Duurstede

Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede (VNMW), Kinderboerderij De Vliert, De Wijkse Moestuin en Natuurlijk heel leuk bundelen hun kennis en ervaring in een gezamenlijke jaarkalender met natuuractiviteiten voor kinderen en jongeren in Wijk bij Duurstede en omstreken. Naast structurele activiteiten voor kinderen binnen de wekelijkse natuurclub organiseren we ook activiteiten door het jaar heen tijdens specifieke dagen zoals open dagen, landelijke IVN-dagen of evenementen.


Educatieprogramma 'Hortus Populus'

Voor de ecologische moestuin Hortus Populus in Bodegraven ontwikkelt Natuurlijk heel leuk een educatieprogramma van verschillende workshops voor jong en oud. De medewerkers van Hortus Populus volgden een cursus ‘werken volgens permacultuur in de moestuin’. In het voorjaar van 2020 volgen nog workshops rond Ecologisch moestuinieren waarvoor ook de buurtbewoners worden uitgenodigd. Kinderen konden op meerdere dagen door verschillende activiteiten en opdrachtjes kennismaken met de moestuin. Ook zij kunnen dit voorjaar gaan zaaien, plukken en proeven van hun eigen oogst als ze de moestuincursus voor kinderen volgen. Ontwerp en beheer: Kriebelbeestjestuin 

Bij kinderboerderij De Vliert zijn niet alleen boerderijdieren te vinden. Ook de kleine kriebelbeestjes hebben een eigen plek op de boerderij. Natuurlijk heel leuk heeft de tuin ontworpen en zorgt voor het onderhoud. Nu de tuin wat groener en levendiger wordt, kunnen de kinderen naar hartenlust ook deze kleine beestjes opzoeken en bekijken.  

Natuurlijk heel leuk

Werk in uitvoering

Mobirise
 

postadres:
Muntstraat 28, 3961 AL
werklocatie:
Langbroekseweg 4a
Wijk bij Duurstede 

 


info@natuurlijkheelleuk.nl
+31 (0) 6 38 409 675
+31 (0) 343 59 1101
aanmelden nieuwsbrief

This page was created with Mobirise